تولید علم در گرو داشتن نیروی جوان و زبده است و داشتن نیروی جوان یعنی مهیا بودن شرایط برای تولید علم. این کتاب مجموعه بیانات مقام معظم رهبری در قالب یک مدل مفهومی برای رسیدن به تولید علم است، یک فرآیند جهت دار از حرکت دانشآموزی تا جنبش نرمافزاری که ماحصل دانشگاه و تحصیلات تکمیلی خواهد بود. بر اساس فرمایشهای معظم له در این راستا وظایفی بر نوجوان و جوان ایرانی مترتب است که بر ویژگیهای آنها مبتنی است و خانواده، مدرسه، اجتماع و دانشگاه نیز در این باروری تاثیر تعیین کنندهای خواهند داشت. در این کتاب در سه فصل مجزا به ارائه بیانات ایشان پرداخته شده است. فصل اول شامل بیان ویژگیهای نوجوان و جوان ایرانی و فصل دوم شامل انتظارات مقام معظم رهبری از نوجوان و جوان ایرانی در راستای حرکت علمی و فصل سوم شامل توصیهها و انتظارات ایشان از اجتماع، مدرسه و دانشگاه و تبیین وظایف آنان است.تولید علم در گرو داشتن نیروی جوان و زبده است و داشتن نیروی جوان یعنی مهیا بودن شرایط برای تولید علم. این کتاب مجموعه بیانات مقام معظم رهبری در قالب یک مدل مفهومی برای رسیدن به تولید علم است، یک فرآیند جهت دار از حرکت دانشآموزی تا جنبش نرمافزاری که ماحصل دانشگاه و تحصیلات تکمیلی خواهد بود. بر اساس فرمایشهای معظم له در این راستا وظایفی بر نوجوان و جوان ایرانی مترتب است که بر ویژگیهای آنها مبتنی است و خانواده، مدرسه، اجتماع و دانشگاه نیز در این باروری تاثیر تعیین کنندهای خواهند داشت. در این کتاب در سه فصل مجزا به ارائه بیانات ایشان پرداخته شده است. فصل اول شامل بیان ویژگیهای نوجوان و جوان ایرانی و فصل دوم شامل انتظارات مقام معظم رهبری از نوجوان و جوان ایرانی در راستای حرکت علمی و فصل سوم شامل توصیهها و انتظارات ایشان از اجتماع، مدرسه و دانشگاه و تبیین وظایف آنان است.
در این کتاب وجوه مختلف شخصیتی و نقش سیداحمد خمینی در روند پیروزی انقلاب و بعد از آن، به صورت غیرمستقیم بیان شده است. در بخشی از کتاب می خوانیم: رفت پاریس تا به امام گزارش بدهد. نمی دانست چگونه مطالب را به ایشان برساند. مصطفی شهید شده بود. فقط احمد مانده بود. وقتی امام با تردیدش مواجه شد گفتند: «همان طور که قبلا درباره مصطفی با شما صحبت کردم به همان صورت در مورد احمد نگاه کنید. هر چه را که خواستید بدون کم و زیاد به من بگویید به احمد برسانید». چند سال بعد هم رفت پیش امام. باز هم می خواست مطالب را شفاهی و مستقیم بگوید. امام دوباره گفت: «اگر می خواهید پیامی شفاهی به من برسانید به احمد بگویید. چون او هم حرف شما را خوب خوب می فهمد و هم مطالب را خوب و سالم می رساند. هر حرفی را به احمد زدید، بدانید که به من گفته اید، اگر نامه نوشتید و خواستید همان روز به من برسد فقط به احمد بدهید».
این کتاب در سیزده فصل با عناوین: آماده ی شهادت (حضرت اسماعیل)، سرباز سیزده ساله ی حسین علیه السلام (حضرت قاسم)، رهبر سیزده ساله (شهید محمد حسین فهمیده)، سقای کربلای خرمشهر (شهید بهنام محمدی)، دل تنگ آغوش خدا (شهید سهام خیام)، شهردار زبیدات (شهید مهرداد عزیز اللهی)، پهلوان کوچک (شهید سعید طوقانی)، زمزمه ی یاحسین (شهید محمد حسین ذوالفقاری)، از قبیله خورشید(شهید ابراهیم تباشیر)، لاله ی سرخ (شهید کاظم حیدری حبیبی)، بوی عطر گل یاس و شب ملکوتی تالیف شده است. در بخشی از کتاب عنوان شده است:" نوجوان پانزده ساله ای توی منطقه کار می کرد، کارش بسته بندی - و به قول بچه ها، شکلات پیچی - شهدا بود. دل شیری داشت. من در تهران از مرده ای در آن دورها می ترسیدم و شب خوابم نمی برد؛ اما او در این سن، داشت ده ها جسد را که بعضی تکه پاره بودند یا عضوی از اعضا کم داشتند، بسته بندی می کرد. زمین آن محوطه، پر از خون بود. خون های لخته و خشکیده. نوجوان بسیجی، جنازه ی تکه پاره ای را مرتب کرد. دست و پای بریده اش را سر جایش گذاشت و پلاستیک را از دو طرف بست. درست مثل بستن شکلات. بوی مواد ضد عفونی کننده که گه گاه با پمپ سم پاشی دستی پاشیده می شد، مشام را سخت آزار می داد.
انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ به وقوع پیوست. انقلابی که همه نگاه ها را به خود معطوف کرد. چرا که انقلابی بود که در هیچ کدام از شعارها واهدافش بوی دنیاگرایی وجود نداشت و همین، علت بقا و ماندگاری این انقاب شد و تا وقتی که مردم این اهداف و شعارها را بشناسند، دشمنان هیچ گونه خدشه های را نمی توانند به این انقلاب وارد کنند. پس شناخت این شعارها آن هم از زبان رهبرمعظم انقلاب اسلامی، کمک بسیاری خواهد کرد در حفظ این نظام که اوجب واجبات است.
شهید مصطفی کاظم زاده در ۹ شهریورماه ۱۳۴۴ در محله شاهپور دیده به جهان گشود. این کتاب به زندگینامه، آشنایی، آشنایی با امام، عضویت در حزب الله شرق تهران، حضور در جبهه و آشنایی با رزمندگان دفاع مقدس، عملیات رمضان، وصیت نامه خوانی، تشییع و شهادت و ... به همراه آلبوم تصاویر و اسناد منتشر شده در مطبوعات کشور در هنگام شهادت وی می پردازد. کتاب «از معراج برگشتگان» که دربردارنده خاطرات حمید داوودآبادی در طی سال هایی ابتدایی انقلاب تا پایان جنگ است، فصلی دارد که به آشنایی وی و شهید «مصطفی کاظم زاده» می پردازد. این فصل یکی از بخش هایی بود که خیلی مورد توجه و استقبال مخاطبان قرار گرفت. به همین خاطر نویسنده تصمیم گرفت محتوای آن فصل از کتاب را با خاطراتی که از آن شهید از سال های بعد جنگ دارم ضمیمه کند و همراه با عکس و اسناد که از این شهید برجای مانده است به صورت یک کتاب مستقل منتشر کند.
این کتاب با توجه به نیاز فعالان فرهنگی تدوین و تهیه شده و برگرفته از فرامین معظم له است، از عناوین این کتاب می توان به، ضرورت کار تشکیلاتی، آثار و برکات کار تشکیلاتی، شاخص ها و بایدهای تشکیلات موفق انقلابی، آفت شناسی کار تشکیلاتی، وظایف مدیر تشکیلات، وظایف اعضاء تشکیلات، نمونه های موفق تشکیلات انقلابی، جبهه فرهنگی انقلاب سازماندهی می خواهد و ... اشاره کرد که کاملا بصورت کاربردی، دسته بندی و پردازش شده است.